Mobil klíma berendezés

A mobil klíma népszerűsége egyre nagyobb.

A mobil klíma legnagyobb előnye, hogy a vásárlást követően, haza szállítás után egyből működtethető. Beüzemeléséhez nincs szükség semmiféle épületgépészeti beavatkozásra.
Egyszerűen a hő-elvezető csövet kilógatjuk az ablakon, és már működhet is a mobil klíma.
Másik nagy előnye a mozgathatósága. Amennyiben egy másik helységben tartózkodunk huzamosabb ideig, egyszerű csak kihúzzuk a konnektorból és magunkkal is vihetjük a klímaberendezést.

Hátrányként meg kell említeni, hogy ezek a klímák, a split klímákkal ellentétben zajosabbak.

A mobil klímák a kisebb helységek hűtésére a legalkalmasabbak pl.: üzlet-helységek, orvosi rendelők, de jellegükből adódóan a nyaralok illetve hétvégi házak klimatizálását is remekül megoldhatjuk.

Az egy csöves mobil klíma üzemeltetéséhez egy konnektor illetve a kondenzációs hő elvezéséhez egy ablak vagy szellőző nyílás szükséges. A hűtés során keletkezett kondenz vizet egy kis tartályban fogjuk fel melyet a használattól függően időközönként üríteni szükséges. Ez a klíma berendezés a helység levegőjét keringeti.

A két csöves mobil klímaberendezés működéséhez két kivezetés szükséges. Az egyik a külső levegő szívására, a másik a keletkezett kondenz hő távozására, mivel ezek a berendezések a külső meleg levegőt hűtik le.

Amennyiben olcsó mobil klímát szeretnénk, érdemes szétnézni a közelünkben lévő márka- illetve szakkereskedésekben. A szuper- illetve hipermarketek kínálatában is megtalálható a mobil klíma. Tavasszal illetve a nyári meleg beálltával mobil klíma akciókkal is találkozhatunk.

Az internet segítségével ma már kevesebb idő és energia felhasználásával tájékozódhatunk, illetve összehasonlíthatjuk a mobil klíma berendezések árait.